Prevajalci strokovnih besedil

Ste vedeli, da obstajajo različne vrste prevajalcev? Prevajalci se lahko odločijo za specializacijo za prav določeno področje, na katerem bodo delovali. Pravimo jim strokovni prevajalci. Poleg usposobljenosti v znanju enega ali več tujih jezikov so hkrati tudi poznavalci določenega področja. Poznajo strokovne termine ter različne postopke v teoriji in praksi v maternem in tujem jeziku, zaradi česar jim prenos sporočila iz enega v drug jezik ne dela nikakršnih težav.

Prevajalec, ki se usposobi za prav določeno področje, je običajno zaposlen v podjetju, kjer obstaja stalna potreba po njegovih storitvah. Težava, s katero pa se lahko sooči kot samostojni prevajalec, je pomanjkanje naročil zaradi ozke področne niše na trgu, še posebej v Sloveniji.

Prevajalci splošnih besedil

V nasprotju s strokovnimi prevajalci so prevajalci nezahtevnih besedil običajno samozaposleni ali pa takšni, ki zaradi občasnega dela ob redni zaposlitvi želijo dodaten vir dohodka. Prevajajo članke, ki ne zahtevajo posebnega strokovnega znanja. Prednost prevajanja splošnih besedil je v tem, da lahko takšni prevajalci hitro pridobijo naročila za različne naročnike. Slaba stran pa je, da je konkurence na tem področju veliko.

Če želite strokovni ali splošni prevod, se odločite za agencijo Multilingual!

V prevajalski agenciji Multilingual vam nudimo kakovostne storitve prevajanja, saj se zavedamo, da je kakovost prevodov in spoštovanje dogovorjenih rokov izjemnega pomena. Če torej potrebujete le kratek prevod splošnega besedila ali daljši prevod strokovnega besedila, se obrnite na nas. Ponudili vam bomo ugodne storitve in kakovostno izvedbo, saj sodelujemo s prevajalci, ki so strokovnjaki na svojih področjih.

Tudi če potrebujete prevod z zelo zahtevno terminologijo, nam pišite na info@multilingual.si. Priskrbeli vam bomo vrhunski prevod, ki bo v zadovoljstvo vam in vašim strankam. 

 

Za ponudbo nas kontaktirajte na:

040 817 820 ali info@multilingual.si

Povpraševanje

Pošljite nam dokument in izdelali vam bomo informativno ponudbo!

Naročila 24 ur na dan
info@multilingual.si
 
Hitri prevodi
do 5 strani še isti dan
 
Ugodni prevodi
že od 16,70 €/stran