Ne varčujte pri lektoriranju!

Mnogo ljudi meni, da odlično obvladajo pravopis in ustrezno rabo besed ali besednih zvez, zato se jim zdi naročilo lektoriranja povsem odveč. Toda storitve z različnih področij so na trgu z razlogom. Tako kot lahko zasledimo napačne in včasih že prav čudne prevode določenih besednih zvez, po katerih lahko sklepamo, da prevoda niso opravili zato usposobljeni ljudje, tako je tudi pri lektoriranju.

Lektoriranje zahteva veliko znanja

Lektoriranje ni samo popravljanje napačno zapisanih besed, pač pa gre za celovit pregled besedila – pravopisno, slovnično in slogovno. Lektorji morajo biti pozorni tudi na najmanjše podrobnosti: od napačno natipkanih črk in manjkajočih ali odvečnih presledkov pa vse do ustreznega vrstnega reda besed v stavkih ali povedih, rabe zaimkov, sklonov in ne nazadnje tudi smisla zapisanega besedila. Da bi lektor lahko preveril in popravil takšne napake, mora besedilo tudi večkrat prebrati.

V Multilingual smo pozorni na vse malenkosti

V agenciji Multilingual se zavedamo, kako pomembna je kakovost na vseh področjih, zato jo želimo ponuditi tudi vam. Najsi gre za članek v reviji ali na spletni strani, strokovno podkovano disertacijo ali poslovne dokumente, vedno poskrbimo za to, da je članek po opravljenem lektoriranju brezhiben.

Pošiljanje in dostava vaših besedil

Vaša besedila nam pošljite po elektronski pošti na info@multilingual.si in poslali vam bomo ponudbo. Lektoriranje krajših besedil običajno traja dan ali dva, lektoriranje daljših besedil pa od treh do petih dni. Vsekakor se za rok oddaje lektoriranega besedila predhodno dogovorimo. Po končanem lektoriranju vam bomo na vaš elektronski naslov poslali besedilo z vidnimi popravki (ang. Track changes) in besedilo z upoštevanimi popravki, ki je primerno za oddajo v tisk ali pošiljanje ciljnim osebam.

Poskrbite, da bodo vaša besedila kakovostna in pravopisno in slovnično brezhibna – zaupajte agenciji Multilingual!

 

 

Za ponudbo nas kontaktirajte na:

040 817 820 ali info@multilingual.si

Povpraševanje

Pošljite nam dokument in izdelali vam bomo informativno ponudbo!

Naročila 24 ur na dan
info@multilingual.si
 
Hitri prevodi
do 5 strani še isti dan
 
Ugodni prevodi
že od 16,70 €/stran