Potrebujete tolmačenje za poslovni sestanek ali predavanje?

Organizacija različnih mednarodnih dogodkov vključuje tudi skrb za ustrezen prenos sporočila od govornika do poslušalcev. Če bomo na dogodku gostili govornike, ki govorijo različne jezike, ali pa menimo, da bodo med občinstvom tudi poslušalci, ki govorjenega jezika ne bodo razumeli, potem je najem tolmača odlična in hkrati nujna ideja.Prav to lahko storite v Multilingual.

Poznamo več vrst tolmačenja

Večina ljudi, ki se profesionalno ne ukvarja s tem področjem, pozna le nekaj vrst tolmačenja. Najpogosteje sta to simultano in konsekutivno. Obstajajo pa še druge vrste, ki jih bomo osvetlili v naslednjih točkah:

·         Šepetano tolmačenje:gre za simultano tolmačenje enemu, dvema ali trem ljudem v šepetani obliki, ki ne moti govornika.

·         Retour:tolmač prevaja govorjeno tematiko iz svojega maternega jezika v tuj jezik, ki ga odlično obvlada.

·         Rele:pomeni tolmačenje prek tretjega jezika. Govorjeni jezik se v eni tolmaški kabini prevede v jezik, ki ga razume tolmač v drugi kabini, in ga nato prevede v ciljni jezik.

·         Pivot:s tem izrazom označujemo tolmačenje prek tolmačev (pivójev), ki obvladajo manj razširjen jezik, ki ga nato prek bolj razširjenega tolmačijo drugim tolmačem.

·         Cheval:v primeru, kadar tolmač obvlada tudi tolmačenje v tuj jezik, lahko za dogodek uporabimo manjše število tolmačev, ki se med seboj izmenjavajo. Tak tolmač lahko nekaj časa tolmači v materni jezik, nato pa tudi v tuj jezik.

·         Asimetrično tolmačenje:ko smo omejeni s prostorom za tolmače ali pomanjkanjem časa, lahko dogodek tolmačimo z manjšim številom tolmačev. Pogoj za uspeh je seveda, da vsi udeleženci razumejo vsaj enega od govorjenih jezikov. Tolmači nato prevajajo le v nekaj izbranih jezikov.

·         Znakovno tolmačenje: gre za simultano tolmačenje v znakovni jezik.

Tolmačenje s profesionalci – brezskrbno z agencijo Multilingual

Ker prisegamo na kakovost, vam nudimo le najboljše. Naš namen je zgraditi dolgoročna sodelovanja, zato si prizadevamo vzpostavljati pristne in prijazne odnose z našimi naročniki. Vabimo vas, da si ogledate naš seznam referenc, ki vas bodo prepričale v sodelovanje. 

 

Za ponudbo nas kontaktirajte na:

040 817 820 ali info@multilingual.si

Povpraševanje

Pošljite nam dokument in izdelali vam bomo informativno ponudbo!

Naročila 24 ur na dan
info@multilingual.si
 
Hitri prevodi
do 5 strani še isti dan
 
Ugodni prevodi
že od 16,70 €/stran