Prevajanje v hrvaščino

Hrvaški jezik spada med južnoslovanske jezike, govori pa se na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Srbiji, Črni gori ter v drugih delih sosednjih držav. Uporablja ga čez šest milijonov ljudi. Hrvaščino sestavljajo tri narečja: štokavsko, kajkavsko in čakovsko. Standardna hrvaščina pa temelji na novoštokavskem ijekavskem narečju zahodne vrste, z vplivi ostalih dveh narečij, posebno v besedišču.

Povezanost med hrvaškim in slovenskim trgom se krepi, vse več podjetij se širi na Hrvaško in obratno, s tem pa se povečuje povpraševanje, še posebej za prevodi v hrvaščino. Sporazumevanje med slovenskimi in hrvaškimi govorci je zagotovo lažje kot pri drugih jezikovnih kombinacijah, kljub temu pa je lahko prevajanje v hrvaški jezik včasih pravi izziv za prevajalca. Zapis nekaterih slovenskih in hrvaških besed je namreč enak, zato je doslednost pri prevodih še toliko bolj pomembna, saj imajo te besede velikokrat povsem različen pomen.

Prevajanje v hrvaščino je torej zelo pomembno za sporazumevanje, za kar bo v prevajalski agenciji Multilingual PRO poskrbela izkušena prevajalska ekipa. Naši prevajalci in tolmači bodo poskrbeli, da bo prevajanje vsebinsko, strokovno in oblikovno zadostilo vašim potrebam. Naši lektorji pa bodo odpravili še zadnje morebitne slovnične nepravilnosti, da bo besedilo povsem brezhibno. Potrebujete prevod v hrvaščino? Pokličite nas ali pa nam pišite in z veseljem vam bomo pomagali.

 

Za ponudbo nas kontaktirajte na:

040 817 820 ali info@multilingual.si

Povpraševanje

Pošljite nam dokument in izdelali vam bomo informativno ponudbo!

Naročila 24 ur na dan
info@multilingual.si
 
Hitri prevodi
do 5 strani še isti dan
 
Ugodni prevodi
že od 16,70 €/stran