Napačni prevodi v mobilnih aplikacijah

Po zadnjih statistikah obstaja na trgu že skoraj 9 milijonov različnih mobilnih aplikacij. Za dosego globalnega dostopa do mobilne aplikacije je potreben njen prevod. S kakovostnim prevodom mobilne aplikacije v več jezikov se namreč zagotovi vstopnica na svetovno prizorišče priljubljenih mobilnih vsebin. Napačni prevodi, ki so netočni, nejasni, čudni, ali na kakršen koli način neustrezni glede na ciljno občinstvo in kontekst, pa lahko resno vplivajo na uporabniško izkušnjo, povzročijo zmedo, nezadovoljstvo in celo škodo ugledu mobilne aplikacije.

Napačni prevodi v mobilnih aplikacijah so lahko posledica:

  1. Napačnega razumevanja konteksta: Prevajalci se včasih ne zavedajo specifičnega konteksta v aplikaciji, kar vodi do napačnih prevodov.
  2. Jezikoslovne napake: Napačni prevodi se lahko pojavijo zaradi slovničnih napak, ki vplivajo na razumevanje besedila v ciljnem jeziku.
  3. Kulturne razlike: Prevajalci se včasih ne zavedajo kulturnih razlik, zaradi česar uporabljajo izraze ali besede, ki so lahko žaljivi ali neprimerni za ciljno občinstvo.
  4. Strojno prevajanje: Strojni prevodi, ki niso pregledani s strani prevajalcev, so lahko nepopolni ali napačni.
  5. Neenakomerna kakovost prevodov: Različne dele aplikacije lahko prevajajo različni prevajalci, kar lahko vodi do neenakomerne kakovosti prevodov.

Da bi se izognili napačnim prevodom v mobilnih aplikacijah, se je priporočljivo obrniti na jezikovne strokovnjake, ki bodo zagotovili kakovosten prevod besedišča v mobilni aplikaciji. Redno posodabljanje in izboljševanje prevodov v aplikaciji je tudi ključno za zagotavljanje visoke kakovosti uporabniške izkušnje. Prevajalska agencija Multilingual PRO lahko poskrbi za to. Pošljite nam povpraševanje in z veseljem bomo poskrbeli, da bodo vaše mobilne aplikacije postale globalne.

 

Za ponudbo nas kontaktirajte na:

040 817 820 ali info@multilingual.si

Povpraševanje

Pošljite nam dokument in izdelali vam bomo informativno ponudbo!

Naročila 24 ur na dan
info@multilingual.si
 
Hitri prevodi
do 5 strani še isti dan
 
Ugodni prevodi
že od 16,70 €/stran