Prevajalec v hrvaški in srbski jezik

Današnje jezikovno stanje na geografskem območju nekdanje Jugoslavije se precej razlikuje od časov pred več kot 30 leti. Velike spremembe naj bi se zgodile v vseh jezikih, predvsem pa v hrvaščini in srbščini. Čeprav nekateri menijo, da med srbščino in hrvaščino, nekdanjim skupnim jezikom srbohrvaščino, ni veliko razlik, so drugi drugačnega mnenja. Po najbolj konservativnih ocenah naj bi se oba jezika razlikovala za 3, po najbolj prenapihnjenih ocenah pa do 20 %.

Normalno je, da se vsak živ jezik spreminja in tako je tudi s hrvaščino in srbščino. Prevajalec v hrvaški in srbski jezik zato mora redno spremljati spremembe, še posebej pojav novih besed, ter ločiti fonološke, morfološke, sintaktične, leksične in pravopisne razlike. Govorci obeh jezikov se sicer razumejo, vendar med obema jezikoma obstajajo pomembne razlike. Dober prevajalec zna ločiti te subtilne in jezikovne razlike med srbščino in hrvaščino in preprečiti, da pri prevajanju pride do popolnoma drugačnega pomena in konteksta.

Prevajanje v hrvaški in srbski jezik je zaradi majhnih razlik med njima še toliko bolj zahtevno. Potrebno je znanje obeh jezikov in veliko pozornosti ter poznavanja načina izražanja, ki je, čeprav se zdi tako zelo podobno, v vsaki državi drugačno. Usposobljeni prevajalec za hrvaški in srbski jezik vam bo zato ponudil kakovostno prevajalsko storitev in zagotovil, da bo prevod prilagojen specifičnemu okolju.

Potrebujete prevajalca za hrvaški in srbski jezik? Pokličite nas ali nam pošljite povpraševanje in z veseljem vam bomo pomagali.

 

Za ponudbo nas kontaktirajte na:

040 817 820 ali info@multilingual.si

Povpraševanje

Pošljite nam dokument in izdelali vam bomo informativno ponudbo!

Naročila 24 ur na dan
info@multilingual.si
 
Hitri prevodi
do 5 strani še isti dan
 
Ugodni prevodi
že od 16,70 €/stran