Kdo je lahko prevajalec?

Prevajalec je jezikoslovec, katerega naloga je prevajati besedilo iz enega jezika v drugega ali več drugih. Medtem ko veliko ljudi meni, da poklic prevajalca ni nič zahtevnega, saj lahko s pomočjo Google Prevajalnika vsak prevaja, pa seveda to ni tako preprosto. Izkušen in zanesljiv prevajalec mora namreč pri prevajanju ves čas biti pozoren na slovnico, terminologijo, slog, ciljno skupino, krajevne značilnosti in namen prevoda. Tak prevajalec mora tudi poskrbeti za tekoč prevod, ki je prilagojen ciljni kulturi in je terminološko in pomensko enakovreden izvirniku, a ni dobeseden.

Zanesljiv prevajalec ima v osnovi dvojno vlogo: na prevod gleda s perspektive avtorja izvirnega besedila, a je tudi bralec besedila. Za opravljanje prevajanja pa mora imeti široko splošno izobrazbo in dodatno specializacijo na izbranem strokovnem področju. Študij prevajalstva poteka na Oddelku za prevajanje in tolmačenje Filozofske fakultete, pogosto pa se za delo prevajalca odločajo tudi diplomanti z drugih strokovnih področij, kot so npr. strojništvo, farmacija itd., in tisti z odličnim jezikovnim znanjem in kompetencami.

Torej, če potrebujete prevajalca za navadne oziroma splošne prevode ali prevajalca, ki je podkovan na določenem področju, se obrnite na našo prevajalsko agencijo Multilingual, ki ima mrežo več kot 500 prevajalcev in ne na Google Prevajalnik. Zagotovo vam bomo pomagali izbrati pravega prevajalca, s prevodom pa boste več kot zadovoljni.

 

Za ponudbo nas kontaktirajte na:

040 817 820 ali info@multilingual.si

Povpraševanje

Pošljite nam dokument in izdelali vam bomo informativno ponudbo!

Naročila 24 ur na dan
info@multilingual.si
 
Hitri prevodi
do 5 strani še isti dan
 
Ugodni prevodi
že od 16,70 €/stran