Prevajanje angleščine: najpogostejša dejavnost prevajalske agencije

Prevajanje angleščine v slovenščino in obratno, prevajanje slovenščine v angleščino je najpogosteje naročena storitev v večini prevajalskih agencij.  Čeprav angleščina še zdaleč ni edini jezik Evropske unije, je pa zagotovo najbolj uporabljani. V sproščenem pogovoru, nakupovanju, strokovnem, poslovnem  svetu … Vsepovsod je na prvem mestu angleščina. Zato ni čudno, da je prevajanje angleščine med najpogostejšimi naročili.

Prevajanje angleščine ni tako enostavno, kot se zdi na prvi pogled

Prevajanje angleščine je zaradi dejstva, da dandanes ogromno ljudi govori angleško, še posebej na udaru. Pojavljajo se številni prevajalci, ki to niso, in kar na pamet prevajajo kompleksna angleška besedila. Pri tem pogosto prihaja do resnih napak, ki lahko pri angleško govorečih ljudeh povzročijo zgražanje. Še posebej lahko kaj takega opazimo pri prevodih raznih jedilnikov, navodil za uporabo …

Zato je pomembno, da prevajanje angleščine opravi anglist z izkušnjami in vešč uporabe prevajalskih orodij. Čeprav je angleščina na prvi pogled enostavna, je to zelo kompleksen jezik, ki med prevajanjem zahteva ogromno znanja in spretnosti.

Lektoriranje – obvezen del prevajanja

Prevod iz angleščine v slovenščino mora nujno pregledati še lektor, ki opravi konkretno lektoriranje besedila. Pri tem mora paziti, da odstrani morebitne ostanke angleške skladnje in besedilo v celoti približa slovenskemu bralcu. 

Za prevod iz slovenščine v angleščino priporočamo lektoriranje, ki ga naj opravi rojeni govorec angleščine, native speaker. Ta bo v prevodu poiskal in popravil drobne napake, morda kakšen izraz, ki ga lahko pozna le rojeni govorec.

Prevajanje angleščine zaradi vsega tega ni delo, ki bi ga opravil naključno izbran človek, ki morda res zna dobro angleško, ampak prevajalec, ki mu je prevajanje angleščine glavna in edina dejavnost. 

 

Za ponudbo nas kontaktirajte na:

040 817 820 ali info@multilingual.si

Povpraševanje

Pošljite nam dokument in izdelali vam bomo informativno ponudbo!

Naročila 24 ur na dan
info@multilingual.si
 
Hitri prevodi
do 5 strani še isti dan
 
Ugodni prevodi
že od 16,70 €/stran