Prevajanje iz in v bosanski jezik

Bosanski jezik spada med južnoslovanske jezike in je jezik, ki ga večina starejše generacije pozna in razume kot srbohrvaščino. Bosanščina je pravzaprav poleg hrvaščine in srbščine uradni jezik Bosne in Hercegovine. In čeprav se večini na prvi pogled zdi bosanski jezik mešanica srbskega in hrvaškega, ter ga za silo uporabljajo in se z njim sporazumevajo starejši ljudje, pa še zdaleč ni tako. Kakor vsak drug jezik je tudi bosanski jezik živ jezik, ki se je zelo spremenil od časov bivše Jugoslavije.

Čeprav bosanski jezik uporablja obe vrsti pisave – latinico in cirilico kot hrvaščina in srbščina, se očitne razlike kažejo predvsem v besedišču. Bosanski jezik namreč ima veliko število turških, arabskih in perzijskih izrazov ter primešane germanizme. Z vse večjim priseljevanjem iz Bosne in Hercegovine v Slovenijo ter obratno in odprtjem podjetij ali podružnic v obeh državah, se je potreba po prevajanju iz in v bosanski jezik različnih vrst besedil tudi sodnih prevodov izdatno povečala.

Vendar ste lahko mirne duše, saj vam pri prevajalski agenciji Multilingual zagotavljamo kakovostne prevode v bosanski jezik ali pa iz njega po zelo ugodni ceni. Naši izkušeni prevajalci vam bodo prijazno in hitro priskočili na pomoč, ob prvem sodelovanju pa boste prejeli tudi 10-% popust.

 

Za ponudbo nas kontaktirajte na:

040 817 820 ali info@multilingual.si

Povpraševanje

Pošljite nam dokument in izdelali vam bomo informativno ponudbo!

Naročila 24 ur na dan
info@multilingual.si
 
Hitri prevodi
do 5 strani še isti dan
 
Ugodni prevodi
že od 16,70 €/stran