Prevodi s pomočjo spletnih virov

Prav vsakemu prevajalcu se kdaj pa kdaj zgodi, da se znajde v jezikovni zagati pri prevajanju besedila, pa naj bo še tako dobro podkovan na področju slovnice in pravopisa.

Prevodi določenih vrst besedil so namreč bolj zahtevni in zahtevajo več časa, če pa prevajalec mora dostaviti projekt zelo hitro, si lahko zlahka pomaga z različnimi jezikovnimi orodji. Spodaj so predstavljena nekatera orodja, ki so prave zakladnice znanja in občutno olajšajo prevajanje še tako težavnih besedil:

  1. Termania: skupek različnih splošnih in strokovnih slovarjev v različnih jezikovnih kombinacijah.
  2. Fran: skupek uporabnih slovarjev kot so Slovar slovenskega knjižnega jezika, Sinonimni slovar slovenskega jezika, Slovenski pravopis, Slovar slovenskih frazemov in številni drugi.
  3. Jezikovna svetovalnica: portal, kjer odlično podkovani strokovnjaki z Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU razdajajo svoje znanje in odgovarjajo na različne jezikovne dileme.
  4. Islovar: prevodi besed oziroma besednih zvez s področja računalništva, informacijske tehnologije in sorodnih panog.
  5. Linguee: portal z ogromno količino strokovno prevedenih besedil, kjer lahko preverjate prevajanje in rabo posameznih besedil ali fraz v praksi.
  6. Glosbe: portal z velikim številom slovarjev in strokovno prevedenih besedil.
  7. Evrokorpus: zbirka vzporednih dvojezičnih korpusov prevodov.
  8. Amebis Besana: uporabno spletno orodje, kjer lahko preverite določeno besedilo ali pa pregibate bolj zahtevne besede.
  9. Grammarly: orodje za lekturo v angleškem jeziku.
  10. Uporabne povezave na spletnem mestu Društva prevajalcev in tolmačev Slovenije.

Odlični prevodi so dosegljivi samo v tolikšni meri, kolikor so prevajalci strokovno podkovani in iznajdljivi. Pošljite nam povpraševanje in z veseljem bomo poskrbeli, da bodo prevodi vaših besedil brezhibni.

 

Za ponudbo nas kontaktirajte na:

040 817 820 ali info@multilingual.si

Povpraševanje

Pošljite nam dokument in izdelali vam bomo informativno ponudbo!

Naročila 24 ur na dan
info@multilingual.si
 
Hitri prevodi
do 5 strani še isti dan
 
Ugodni prevodi
že od 16,70 €/stran