Sodni prevodi za študij ali delo v tujini

Marsikdo dandanes sanja o študiju ali delu v tujini, vendar je za tovrsten korak potrebno ukvarjanje z zelo veliko nadležne administracije in birokracije. Velikokrat so za študij ali nemoteno delo v tujini potrebni sodni prevodi oziroma uradni prevodi zahtevane dokumentacije, saj sicer ne bi mogli dokazovati njihove veljavnosti v tujini.

Dokumentacija, ki spada v skupino, kjer so potrebni sodni prevodi, so na primer različna dokazila o doseženi stopnji izobrazbe, potrdila o nekaznovanosti, rojstni listi, izpiski iz matičnega registra o sklenjeni zakonski zvezi, pogodbe, delovna dovoljenja in različne druge listine, ki jih je treba predložiti na uradih, v sodnih in drugih postopkih.

Prav tako velja, da vsak prevajalec ne more opraviti sodnega prevoda, pač pa jih mora izdelati sodni tolmač, ki je pridobil licenco in dovoljenje na Ministrstvu za pravosodje za opravljanje tovrstnih prevodov. Sodni prevodi namreč morajo ustrezati točno določenim pravilom in biti podani v točno določeni obliki, sicer niso uradno veljavni. Poleg tega pa morajo ustrezati vsem zahtevam ustanov ali uradov v tujini.

Prevajalska agencija Multilingual lahko poskrbi za sodni prevod vašega dokumenta za nemoteno študiranje in delovanje v tujini. Pošljite nam povpraševanje in z veseljem bomo poskrbeli, da bodo sodni prevodi vaših dokumentov ustrezali vsem zahtevam institucij v tujini.

 

Za ponudbo nas kontaktirajte na:

040 817 820 ali info@multilingual.si

Povpraševanje

Pošljite nam dokument in izdelali vam bomo informativno ponudbo!

Naročila 24 ur na dan
info@multilingual.si
 
Hitri prevodi
do 5 strani še isti dan
 
Ugodni prevodi
že od 16,70 €/stran