Sodni tolmač in njegovo delo

Večina ljudi meni, da delo sodnega tolmača obsega predvsem delo na sodišču, kjer ta ustno prevaja, oziroma tolmači informacije za stranko iz enega v drug jezik. Vendar sodni tolmač dela še na številnih drugih področjih. Pri vse večjem mednarodnem poslovanju in selitvam iz različnih vzrokov, postajajo sodni tolmači nepogrešljiv del globalno povezanega sveta. Sodni tolmač sodeluje v različnih postopkih, kot so sodne obravnave, notarska dejanja in postopki javnega sektorja. Na zahtevo državnega organa, pravne ali fizične osebe pa lahko sodni tolmač tolmači tudi druge uradne postopke.

Tako lahko sodni tolmač prevaja tudi mednarodne pogodbe, sodeluje na večjezičnih strokovnih dogodkih, mednarodnih srečanjih, konferencah, simpozijih in predavanjih, posreduje pri prodaji in nakupu nepremičnin in deležev gospodarskih družb v drugih državah in nenazadnje tudi sodeluje pri sklenitvi večjezičnih zakonskih zvez. Pri vseh teh uradnih dejanjih in postopkih gre za poznavanje tako pravnega vidika samega postopka kot tudi jezika v in iz katerega se prevaja, ki ju sodni tolmač izpolnjuje.

Če želite torej najti dobrega in usposobljenega sodnega tolmača, se obrnite na našo prevajalsko agencijo Multilingual in z veseljem vam bomo pomagali. Da pa bi mu olajšali delo lahko poleg običajnih podatkov (jeziki, kraj, datum in ura dogodka) posredujete tudi čim več podatkov, informacij oziroma gradiva. Tako bo lahko naš sodni tolmač maksimalno pripravljen na področju specifične terminologije, ki jo uporabljate, vi pa boste popolnoma zadovoljni.

 

Za ponudbo nas kontaktirajte na:

040 817 820 ali info@multilingual.si

Povpraševanje

Pošljite nam dokument in izdelali vam bomo informativno ponudbo!

Naročila 24 ur na dan
info@multilingual.si
 
Hitri prevodi
do 5 strani še isti dan
 
Ugodni prevodi
že od 16,70 €/stran