Sodni tolmač pri sklenitvi zakonske zveze

Pri sklenitvi zakonske zveze včasih ni govora le o romantičnem dogodku, pač pa tudi o sklenitvi podpisane pogodbe, ki oba zakonca zavezuje k spoštovanju in izpolnjevanju pravic in obveznosti iz tega naslova. Zato je v določenih primerih, predvsem, ko je govora o sklenitvi zakonske zveze s tujcem priporočljivo vključiti sodnega tolmača, saj gre nenazadnje za podpis pogodbe. Z vsebino podpisane pogodbe pa morata biti oba zakonca popolnoma seznanjena.

V večini primerov poteka sklenitev zakonske zveze s tujcem brez tolmačev, vendar pa je sodni tolmač potreben, ko eden ali oba zakonca ali njune priče ne morejo razumeti jezika, v katerem bo potekala slovesnost. Sodni tolmač na začetku postopka vpisa zakonske knjige prevede dokumente, ki jih morata zakonca pozneje podpisati. Nato se udeleži poroke, da opravi zaprisežen prevod in s tem zaključi postopek poročnega zapisa.

Sodni tolmač mora znati tekoče govoriti oba jezika in ne more biti eden od zakoncev, prav tako ne priča. Strokovnost tolmača namreč ne sme biti ogrožena. Takoj po slovesnosti mora sodni tolmač zakoncema izročiti izpolnjeno potrdilo o nastopu tolmača, pri posredovanju zahtevanih poročnih dokumentov pa morata zakonca priložiti tudi izpolnjeno in podpisano zakonsko izjavo ter potrdilo o zvesti izvedbi tolmača. Pri vključitvi tolmača na poroko pa je pooblaščeni voditelj obreda dolžan zagotoviti tudi, da sodni tolmač ponovi vse, kar je med obredom povedano in obratno.

Potrebujete sodnega tolmača za veseli dogodek? Pokličite nas ali nam pošljite povpraševanje in zagotovo vam bomo pomagali.

 

Za ponudbo nas kontaktirajte na:

040 817 820 ali info@multilingual.si

Povpraševanje

Pošljite nam dokument in izdelali vam bomo informativno ponudbo!

Naročila 24 ur na dan
info@multilingual.si
 
Hitri prevodi
do 5 strani še isti dan
 
Ugodni prevodi
že od 16,70 €/stran