Tolmačenje za različne dogodke

V prevajalski agenciji Multilingual PRO d.o.o. vam nudimo tolmačenje za različne vrste dogodkov. Izbirate lahko med simultanim, konsekutivnim in šepetanim tolmačenjem. Sodelujemo z izkušenimi in zanesljivimi tolmači, ki vam bodo priskočili na pomoč, ko jo boste potrebovali.

Simultano tolmačenje za daljše dogodke

Simultano tolmačenje je vrsta prevajanja, kjer prevajalec prek posebne opreme poslušalcem posreduje prevod govorčevega sporočila. Tolmač govor prevaja istočasno z govorjenim sporočilom, tako da poslušalci sledijo govorcu brez omembe vrednega zamika. Primerno je za daljše dogodke, ki bi težko prenesli dodatno podaljšanje časovnega razporeda.

Konsekutivno tolmačenje je najbolj primerno za zahtevnejše tematike

Konsekutivno tolmačenje pomeni prevajanje govora z zamikom. Gre za izmenjavanje govorca in tolmača – govorec po nekaj stavkih ali krajših povedih prepusti tolmaču, da občinstvu prevede povedano. Ta vrsta tolmačenja je zelo primerna za dogodke, ki obravnavajo zahtevnejše teme, zato mora tolmač vso pozornost posvetiti govorčevemu sporočilu. Pri tem ne sme biti obremenjen s hkratnim poslušanjem in prevajanjem kot v primeru simultanega tolmačenja.

Šepetano tolmačenje je odlično za zelo majhno skupino ljudi

Šepetano tolmačenje je zelo primerno takrat, kadar le nekaj oseb na dogodku potrebuje prevod govora. Tako lahko ostali, ki razumejo jezik govorca, nemoteno spremljajo dogajanje. Tolmač sedi ob osebi, ki potrebuje prevod, in ji šepetaje simultano prevaja govor, tako da lahko oseba sledi dogajanju skupaj z ostalimi, obenem pa tolmač s šepetanjem ne moti ostalih udeležencev.

Če torej potrebujete tolmača za določeno vrsto dogodka …

… je Multilingual pravi naslov. Vabimo vas, da nam pišete na info@multilingual.si in se dogovorite za naročilo. Po želji vam priskrbimo tudi potrebno opremo. 

 

Za ponudbo nas kontaktirajte na:

040 817 820 ali info@multilingual.si

Povpraševanje

Pošljite nam dokument in izdelali vam bomo informativno ponudbo!

Naročila 24 ur na dan
info@multilingual.si
 
Hitri prevodi
do 5 strani še isti dan
 
Ugodni prevodi
že od 16,70 €/stran