Lektoriranje pripomore k večjemu ugledu posameznika ali podjetja

Potrebujete lektoriranje diplomske ali doktorske naloge, strokovnega besedila ali spletne strani? V agenciji Multilingual vam nudimo kakovosten pregled besedila po ugodni ceni. Lektoriramo tudi besedila v tujih jezikih s pomočjo naravnih govorcev.

Za estetsko funkcijo jezika

Lektoriranje je zelo pomembna funkcija, ki ga pred javno objavo besedilo toplo priporočamo. Nemalokrat smo lahko opazili slovnične napake v oglaševalskih akcijah, prospektih ali plakatih in celo v sloganih podjetij, za katera si ne bi mislili, da bi varčevala pri tako pomembnem delu celotnega posla. Včasih pa se moramo zavedati tudi tega, da lahko raba, za katero sami menimo, da je napačna, pravzaprav povsem ustreza zahtevam knjižnega jezika.

Slovar slovenskega knjižnega jezika ni vedno merilo sodobne slovenščine

V primerih, kadar nismo prepričani v rabo določene besede ali besedne zveze, običajno pogledamo v Slovar slovenskega knjižnega jezika (SSKJ). Toda SSKJ je nastajal do devetdesetih let 20. stoletja in tako ne vključuje besed, ki so se oblikovale v kasnejših letih. V primerih, kadar besede ali besedne zveze ne najdemo v njem, je najbolje preveriti v korpusih, ki spremljajo rabo sodobnih besed, na primer Fidaplus ali Nova beseda.

Za kakovostno lektoriranje se obrnite na Multilingual

Kadar ste v dvomih o določeni rabi besede ali besedne zveze v besedilu, ki bo dostopen tudi drugim ljudem, vas vabimo, da nam pošljete svoja besedila na info@multilingual.si. Z veseljem vam bomo ponudili celostno storitev glede na vaše potrebe.

Poleg lektoriranja pa vam nudimo tudi prevajanje in sodno tolmačenje v različne jezike ter jezikovno svetovanje za uspešno podobo na trgu v Sloveniji in tujini.

 

Za ponudbo nas kontaktirajte na:

040 817 820 ali info@multilingual.si

Povpraševanje

Pošljite nam dokument in izdelali vam bomo informativno ponudbo!

Naročila 24 ur na dan
info@multilingual.si
 
Hitri prevodi
do 5 strani še isti dan
 
Ugodni prevodi
že od 16,70 €/stran