Potrebujete sodni prevod?

Prišli ste na pravi naslov. V prevajalski agenciji Multilingual sodelujemo s sodnimi oz. uradnimi tolmači, ki kakovostno in zanesljivo prevedejo pravne dokumente ali tolmačijo na sodnih obravnavah. Vsak izmed njih je specializiran za enega ali več svetovnih jezikov in v skladu s tem tudi za pravno terminologijo, ki je značilna za posamezen jezik.

Sodni prevodi uradnih dokumentov

Sodni prevodi dokumentov in pomembnih pravnih listin so prevodi, ki jih lahko opravijo le prevajalci, ki jih je imenovalo Ministrstvo za pravosodje in javno upravo Republike Slovenije. Ministrstvo sodnega tolmača imenuje po postopku za imenovanje sodnih tolmačev, ki je v skladu z Zakonom o sodiščih, pravilnikom o sodnih tolmačih in zakonskimi pravili.

Uradne dokumente in pravne listine morajo biti ustrezno prevedene

Vsi uradni dokumenti, s katerimi razpolagamo v drugi državi, bodisi gre za osebne dokumente, dokumente podjetja ali dokumente iz različnih pravnih in drugih postopkov, mora prevesti uradni tolmač. Pri tem ne gre za to, da prevajalec, ki ni uradno zapriseženi sodni tolmač, dokumenta ne bi znal ustrezno prevesti, čeprav je strokovno podkovan na primernem področju, pač pa gre za vprašanje veljavnosti prevedenih dokumentov. Če prevod dokumenta nima ustreznih dokazil, ki jih lahko priloži le sodni tolmač, dokument v ciljni državi ne bo imel nobene uradne teže.

Prevode dostavimo hitro in v dogovorjenem roku

Sodne prevode vam vedno dostavimo v dogovorjenem roku. V nujnih primerih vam prevedene dokumente dostavimo s pomočjo hitre pošte. Ker stavimo na kakovost in zanesljivost, so nam zaupale že številne stranke. Vabljeni k ogledu naših referenc.

Za naročila nam pišite na info@multilingual.si!

 

Za ponudbo nas kontaktirajte na:

040 817 820 ali info@multilingual.si

Povpraševanje

Pošljite nam dokument in izdelali vam bomo informativno ponudbo!

Naročila 24 ur na dan
info@multilingual.si
 
Hitri prevodi
do 5 strani še isti dan
 
Ugodni prevodi
že od 16,70 €/stran