Zakaj mora pravno listino prevesti sodni tolmač?

V situacijah, kot so poslovanje ali delo v tujini, selitev v drugo državo, dokazovanje pridobljene izobrazbe in podobno, moramo prevesti tudi vse potrebne uradne dokumente. Za takšne prevode moramo izbrati sodnega tolmača, ki bo listino prevedel v ciljni jezik.

Preveden pravni dokument mora biti veljaven

Pravnih dokumentov ne more prevajati vsak prevajalec, tudi če je še tako izkušen in kakovosten. Prevod takšnega dokumenta v državi, s katero bomo poslovali ali v kateri bomo živeli, zaradi tega ne bi bil pravno veljaven. Da bi dosegli pravno veljavnost prevoda, mora dokument prevesti le zaprisežen sodni tolmač.

Kdo je sodni tolmač?

Je prevajalec in tolmač, ki ga je imenovalo Ministrstvo za pravosodje in javno upravo Republike Slovenije. Imenovani so za neomejen čas, njihova dolžnost pa je prevajanje pravnih dokumentov in tolmačenje na sodnih obravnavah. V agenciji Multilingual sodelujemo s sodnimi tolmači, ki prevajajo v vse jezike Evropske unije ter tudi ostale svetovne jezike. Glede na vrsto dokumenta in izbran jezik prevoda bomo izbrali najprimernejšega sodnega tolmača in vam tako zagotovili kakovostno storitev.

Kako poteka postopek sodnega prevoda?

V Multilingual sodelujemo z različnimi sodnimi tolmači, ki prevod vaših dokumentov opravijo hitro in natančno. Najprej bomo potrebovali izvirnik dokumenta, za katerega želite prevod, ali kopijo, overjeno pri notarju. Po opravljenem prevodu bo sodni tolmač izvirnik in prevod zvezal s posebno vrvico, dodal pa bo tudi žig, svojo izjavo, datum prevoda in podpis. Tako opremljen prevod in originalni dokument vam bomo poslali na izbran naslov.

Če potrebujete sodni prevod dokumentov, nikar ne odlašajte. Pišite nam v agencijo Multilingual na info@multilingual.si!

 

Za ponudbo nas kontaktirajte na:

040 817 820 ali info@multilingual.si

Povpraševanje

Pošljite nam dokument in izdelali vam bomo informativno ponudbo!

Naročila 24 ur na dan
info@multilingual.si
 
Hitri prevodi
do 5 strani še isti dan
 
Ugodni prevodi
že od 16,70 €/stran